جهت تبلیغ و درج آگهی شما در این صفحه در پیام رسان با ما در ارتباط باشید

آب از دریای عمان تا پایان خرداد به اصفهان می رسد

آب از دریای عمان تا پایان خرداد به اصفهان می رسد

مهدی جمالی نژاد شامگاه دوشنبه در برنامه رادیویی صدای مرکز اصفهان افزود: پروژه بزرگ انتقال آب از دریای عمان به اصفهان با سرعت بالایی در حال انجام است و تا پایان بهار امسال به بهره برداری می رسد.

وی ادامه داد: پروژه انتقال آب به استان از دریای عمان تامین آب مورد نیاز صنعت استان به ویژه صنایع بزرگ استان مانند فولاد مبارکه، ذوب آهن و پالایشگاه اصفهان است. با بهره برداری از آن می توان برداشت آب صنعتی استان از زاینده رود را متوقف کرد و به سایر بخش ها به ویژه بخش کشاورزی افزود.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: دلیل تاخیر در تکمیل پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان کمبود منابع مالی بوده که اکنون تامین شده است.

جمالی نژاد افزود: پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان در فاز اول سالانه 200 میلیون مترمکعب آب در اختیار صنایع استان قرار می دهد و چشم انداز آن انتقال سالانه 400 میلیون مترمکعب آب به اصفهان است.

وی با بیان اینکه طرح انتقال آب از سد ماندگان در جنوب استان اصفهان نیز برای تامین آب شرب پنج میلیون نفری استان در حال اجراست و تا 2 سال آینده به بهره برداری می رسد، گفت: اعتبارات این پروژه نیز از محل اعتبارات استانی تامین شده است.

وی افزود: پروژه سوم تونل کوهرنگ با همکاری استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری در حال اجراست و در مدت 2 سال به اتمام می رسد و با بهره برداری از آن استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد از آن بهره مند می شوند.

استاندار اصفهان با اشاره به افزایش خروجی سد زاینده رود از شامگاه 23 فروردین ماه، گفت: آب جاری در زاینده رود تنها برای تامین آب دومین دوره کشت پاییزه کشاورزان است و صنایع استان سهمی در آن ندارند.

جمالی نژاد با اشاره به کاهش بارندگی در استان اصفهان افزود: در حال حاضر مدیریت استان برنامه ای برای جیره بندی آب در استان ندارد اما با حداکثر صرفه جویی در مصرف آب در بخش های مختلف می توان بر بحران آب فائق آمد.

بارندگی کم، خشکسالی و انتقال آب از حوزه زاینده رود به سایر حوزه های آبخیز سال هاست که شرایط نامناسبی را برای تامین آب در اصفهان ایجاد کرده و این چالش در ماه های اخیر تشدید شده است.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی استان اصفهان، با توجه به میزان بارندگی کمتر از حد نرمال در منابع آبی و ذخایر نامناسب و پیش بینی بارندگی کمتر از حد نرمال در فصل بهار در اصفهان، شرایط تنش شدید در منابع آبی این استان به ویژه در ماه های گرم سال فراهم شده است.

کاهش بارندگی در تمامی مناطق استان به ویژه حوضه آبخیز زاینده رود نسبت به سال آبی گذشته محسوس بوده و کاهش بارندگی در سال آبی جاری استان نسبت به مقادیر بلندمدت در تمامی مناطق استان به ویژه حوضه مذکور محسوس بوده و تنها میزان بارندگی در مناطق شمالی استان نرمال اعلام شده است.

از طرفی رودخانه زاینده رود در سال های اخیر به دلایل مختلف از جمله کاهش منابع آبی، خشکسالی، برداشت بی رویه و مسائل مدیریتی به صورت برنامه ریزی شده جریان داشته و البته بیشتر برای آبیاری زمین های کشاورزی شرق و غرب اصفهان جریان دارد.

خشکی زاینده رود نیز باعث شده است که آب های زیرزمینی دشت اصفهان پر نشود و با ادامه برداشت از آب های زیرزمینی و عدم تکمیل آن به دلیل عدم جریان مداوم زاینده رود، این منطقه با بحران فرونشست مواجه شده و این پدیده در قلب اصفهان نیز رخنه کرده است.

بررسی اخیر شهرداری اصفهان نشان می دهد که بستر خشک زاینده رود به ویژه در این کلانشهر در 40 ایستگاه تحقیقاتی از نخلستان «ناژوان» تا پل های «فلزی»، «سی و سه پل»، «خاجو» و «شهرستان» به شدت فرسایشی و تولید گرد و غبار است. روندی که با وزش باد آلودگی هوای اصفهان را نیز تشدید می کند.

اما خروجی سد زاینده رود با هدف تخصیص آب برای آبیاری زمین های کشاورزی اصفهان از شامگاه 13 فروردین ماه به مدت چند روز به صورت موقت افزایش یافت و به دنبال آن دیروز (جمعه) آب در مناطق خشک این رودخانه حدفاصل سد «چم آسمان» تا شرق اصفهان جاری شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *