جهت تبلیغ و درج آگهی شما در این صفحه در پیام رسان با ما در ارتباط باشید

سوغات مازندران چیست؟

سوغات مازندران چیست

شیرینی‌های سنتی استان مازندران

آغوزنون، آب دندون، پشت زیک، کماج، رشته به رشته، قماق و برنجک از شیرینی‌های خوشمزه و لذیذ استان مازندران هستند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

پشت زیک
یکی از شیرینی‌های سنتی استان مازندران، پشت زیک است که به عنوان یکی از خوشمزه‌ترین سوغاتی‌های ایرانی در این منطقه شناخته می‌شود. این خوراکی خوشمزه و خوش عطر به سوهان کنجدی معروف است و نام آن از پرنده‌ای به نام زیک گرفته شده است.

در پخت این شیرینی از کنجد، شکر، گردو، عسل، کره، هل و زعفران استفاده می‌شود. خوردن شیرینی زیک با چای داغ در زمستان بسیار دلچسب است.

آغوزنون

از دیگر شیرینی‌های سنتی و خوشمزه استان سرسبز مازندران می‌توان به آغوزنون اشاره کرد که در جشن‌ها و مراسم استفاده می‌شود. زنان خانه‌دار مازندرانی هر ساله شیرینی آغوزنون را برای جشن شب یلدا می‌پزند و در کنار خانواده خود در کنار سایر تنقلات میل می‌کنند.

آغوزنون در استان مازندران به دو صورت پخته می‌شود، یک نوع آن کنجی یا آغوزنون نام دارد و نوع دیگر آن به صورت خام است که به پیس گنده معروف است. این شیرینی خوشمزه سرشار از مواد معدنی و مغذی (فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین D) است و در ترکیبات آن از کنجد و گردو استفاده می‌شود.

افرادی که به این استان سفر می‌کنند، این شیرینی را برای دوستان و اقوام خود به عنوان سوغاتی می‌خرند.

رشته به رشته

رشته به رشته یکی دیگر از انواع شیرینی‌های سنتی و محبوب استان مازندران است که طعم فوق‌العاده‌ای دارد. زنان هنرمند مازندرانی این شیرینی را از ترکیب موادی مانند گردو، رشته (تهیه شده از آرد برنج)، شکر، هل و روغن تهیه می‌کنند.

قماق

قماق یکی دیگر از شیرینی‌های سنتی و معروف استان مازندران است و جالب است بدانید که در تهیه آن از شکر استفاده نمی‌شود.

در تهیه قماق از موادی مانند شنبلیله، آرد گندم، کره، تخم مرغ، جعفری، شوید، گردو و پیاز استفاده می‌شود. این شیرینی خوشمزه، سوغاتی بی‌نظیری برای گردشگران است.

برنجک

برنجک یکی دیگر از شیرینی‌های سنتی و معروف استان مازندران است که با برنج تهیه می‌شود. در استان مازندران، این شیرینی در مجالس و مهمانی‌ها استفاده می‌شود.

در تهیه برنجک از برنج، آب، شکر (در برخی موارد به جای شکر از عسل استفاده می‌شود)، آبلیمو و روغن استفاده می‌شود.

کماج مازندران

نان کماج یکی دیگر از شیرینی‌های معروف استان مازندران است که در استان همدان نیز به شیوه‌ای متفاوت پخته می‌شود. تخم‌مرغ، شکر، آرد برنج، زعفران، شیر، وانیل، زردچوبه و گلبرگ‌های گل سرخ از مواد ضروری مورد استفاده در پخت نان کماج هستند. این شیرینی بی‌نظیر، اگر با چای سرو شود، روح انسان را جلا می‌دهد. توصیه می‌شود اگر به مازندران سفر می‌کنید، این شیرینی را درست کنید و به عنوان سوغاتی به اقوام و دوستان خود بدهید.

نان روستایی

نان روستایی یا نان کوهی یکی از شیرینی‌های سنتی آمل است. این شیرینی طعمی شبیه شیرمال دارد. اگر به دنبال این هستید که در ماه مبارک رمضان یک شیرینی خوشمزه بر سر سفره افطار خود بگذارید، نان روستایی بهترین گزینه است. این شیرینی سرشار از مواد مغذی است و حتی مادران مازندرانی در زنگ تفریح ​​مدرسه این غذا را به فرزندانشان می‌دهند تا بخورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *