حدود ۱۰۶۰۰ تن برنج، یک غذای اصلی که در وعدههای غذایی مصرف میشود، برخلاف برنجی که برای خوراک دام یا به عنوان ماده اولیه در سایر محصولات استفاده میشود، توسط شرکتهایی مانند شرکتهای تجاری و عمدهفروشان، علیرغم تعرفههای بالا، وارد شده است.
اگرچه این مقدار هنوز در مقایسه با تقریباً هفت میلیون تن برنجی که سالانه توسط مردم ژاپن مصرف میشود، مقدار کمی است، اما نشان دهنده جهش بزرگی نسبت به ۳۰۰۴ تن وارداتی در کل سال مالی گذشته است که در ماه مارس به پایان رسید.
قیمت برنج در ژاپن از سال گذشته پس از موج گرمای شدید که به برداشت محصول ۲۰۲۳ رسید، دو برابر شده است. موج گرما سپس با احتکار پس از زلزله و تقاضای بیشتر ناشی از رونق گردشگری تشدید شد.
برای مقابله با این مشکل، دولت ژاپن در اواخر ماه مه توزیع مستقیم برنج ذخیره شده را به خردهفروشان آغاز کرد و به برخی از مصرفکنندگان اجازه داد تا پنج کیلوگرم برنج را با قیمت حدود ۱۳.۸۵ دلار، کمتر از نصف قیمت متوسط در سوپرمارکتها، خریداری کنند.
ژاپن در مورد مهمترین کالای غذایی خود موضع بسیار محافظهکارانهای دارد و معمولاً مجبور به واردات نبوده است. واردات خصوصی مشمول مالیات ۳۴۱ ین (۳ دلار سنگاپور) به ازای هر کیلوگرم است.
به گزارش رویترز، دولت ژاپن همچنین میتواند ۱۰۰۰۰۰ تن برنج بدون عوارض گمرکی طبق قوانین سازمان تجارت جهانی وارد کند. دولت تصمیم گرفت این ماه، پیش از حراج معمول در ماه سپتامبر، مناقصهای برای برنج وارداتی بدون عوارض برگزار کند تا به کاهش قیمتهای سرسامآور کمک کند.